Polityka Prywatności

Jak pewnie wiesz od 25 maja 2018 zaczely obowiązywać nowe przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, znane powszechnie jako RODO. Dbajac o bezpieczeństwo Twoich danych osobowych dostosowaliśmy nasz Regulamin i Politykę Prywatności dla osób zalogowanych na stronie internetowej sklepu do nowych reguł. 

Jeżeli interesuje Cię w jaki sposób zarządzamy danymi osobowymi, zapraszamy do zapoznania się dokumentem, ktory zawiera informacje na temat: 
- jakie dane są zbierane od użytkowników
- w jaki sposób są wykorzystywane, 
- jaki sposób właściciel witryny internetowej będzie się kontaktował z użytkownikiem,
- w jaki sposób można dokonać zmian w danych osobowych użytkownika,
- w jaki sposób są zabezpieczane dane pobierane od użytkowników.

Jeżeli nie chcesz abyśmy dalej przechowywali Twoje dane, prosimy o kontakt. Jeżeli uznajesz, że dobrze było jak było, zwyczajnie nie musisz nic robić.

  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
    1. Niniejsza polityka prywatności Sklepu Internetowego ma charakter informacyjny, co oznacza że nie jest ona źródłem obowiązków dla Klientów Applied Nutrition Pl. 
    2. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem sklepu internetowego jest Adam Furdak Applied Nutrition Pl zwany dalej "Applied Nutrition Pl".
    3. Dane osobowe Klienta są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych RODO - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).  
    4. Applied Nutrition Pl dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.
  2. CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH ORAZ ODBIORCY DANYCH
    1. Każdorazowo cel, zakres oraz odbiorcy danych przetwarzanych przez Applied Nutrition PL wynika z działań podejmowanych przez Klienta w sklepie internetowym. 
    2. Możliwe cele zbierania danych osobowych Klientów przez Applied Nutrition Pl:
      1. zawarcie i realizacja zamowienia 
      2. marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Applied Nutrition Pl.
    3. Możliwi odbiorcy danych osobowych Klientów Sklepu Internetowego:
      1. w przypadku Klienta, który korzysta w sklepie internetowym ze sposobu dostawy przesyłką kurierską, Applied Nutrition udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Applied Nutrition Pl, 
      2. w przypadku Klienta, który w sklepie internetowym placi za pośrednictwem płatności elektronicznych IAI S.A., Applied Nutrition Pl udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w sklepie internetowym.
    4. Applied Nutrition Pl może przetwarzać następujące dane osobowe Klientów korzystających ze Sklepu Internetowego: imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres dostawy (ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj), adres zamieszkania/prowadzenia działalności/siedziby (jeżeli jest inny niż adres dostawy). W wypadku Klientów nie będących konsumentami Applied Nutrition Pl może przetwarzać dodatkowo nazwę firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (NIP) Klienta.
    5. Applied Nutrition Pl może przetwarzać dane osobowe Klienta w celu realizacji zamówienia na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Dane te pozyskiwane sa od Klienta, za jego dobrowolna zgoda. Przekazanie tych danych jest dobrowolne, ale konieczne do zrealizowania zamówienia. Bez tych danych umowa – kupna sprzedaży nie moze zostac zawarta.
    6. Applied Nutrition Pl może przetwarzać dane osobowe Klienta w celu wysylania biuletynow, informowania o ofertach specjalnych i ewentualnych rabatach.
    7. Okres przechowywania i przetwarzania danych osobowych przez Applied Nutrition Pl nie zostal okreslony (przepisy prawa zobowiazuja natomiast do minimum 5 pelnych lat), co wynika z polityki rabatowej czy ofert specjalnych objasnionych w kolejnach punktach niniejszego Regulaminu. 
    8. Applied Nutrition Pl zobowiązuje się do przestrzegania tajemnicy związanej z danymi Klienta i nieudostępniania tych danych osobom nieuprawnionym oraz do należytego zabezpieczenia tych informacji przed dostępem wszelkich osób nieuprawnionych. Applied Nutrition nie może wykorzystywać tych danych w celach innych niż wskazane w Regulaminie. 
  3. COOKIES I DANE EKSPLOATACYJNE
    1. Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę sklepu internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz sklep internetowy). Szczegółowe informacje dot. plików Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko.
    2. Applied Nutrition Pl może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających witryne appliednutrition.pl w następujących celach:
      1. identyfikacji Klientow jako zalogowanych na stronie www.appliednutrition.pl i pokazywania, że są zalogowani;
      2. zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;
      3. zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych logowania do strony www.appliednutrition.pl;
      4. dostosowywania zawartości strony www.appliednutrition.pl do indywidualnych preferencji Klienta (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz optymalizacji korzystania ze stron sklepu internetowego;
      5. prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony www.appliednutrition.co.uk.
    3. Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności sklepu internetowego Applied Nutrition Pl (przykładowo niemożliwym może okazać się przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia z uwagi na niezapamiętywanie Produktów w koszyku podczas kolejnych kroków składania Zamówienia).
    4. Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):
      1. w przeglądarce Chrome
      2. w przeglądarce Firefox
      3. w przęglądarce Internet Explorer
      4. w przeglądarce Opera
      5. w przeglądarce Safari
    5. Applied Nutrition Pl przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne związane z korzystaniem ze strony internetowej Applied Nutrition Pl (tzw. logi – adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepem Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę www.appliednutrition.pl. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.
  4. PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH
    1. Podanie danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne, aczkolwiek niepodanie wskazanych w na stronie sklepu internetowego oraz w Regulaminie sklepu internetowego danych osobowych niezbędnych do zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży skutkuje brakiem możliwości zawarcia tejże umowy.
    2. Podstawą przetwarzania danych osobowych Klienta jest konieczność realizacji umowy, której jest stroną lub podjęcia na jego żądanie działań przed jej zawarciem. W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów Applied Nutrition Pl podstawą takiego przetwarzania jest uprzednia zgoda Klienta lub wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Applied Nutrition Pl (zgodnie z ustawa RODO o ochronie danych osobowych za prawnie usprawiedliwiony cel uważa się w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów Applied Nutrition Pl).
  5. PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA 
    1. Klient sklepu Applied Nutrition Pl ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usuniecia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych.
    2. W przypadku udzielenia przez Klienta zgody na przetwarzanie danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów Applied Nutrition Pl zgoda może być odwołana w każdym czasie.
    3. W przypadku, gdy Applied Nutrition Pl zamierza przetwarzać lub przetwarza dane Klienta w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów Applied Nutrition Pl, osoba, której dane dotyczą uprawniona jest także do wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze względu na jej szczególną sytuację lub do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych.
    4. W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej można kontaktować się z Applied Nutrition Pl poprzez poczte elektroniczna wysylajac e-mail na adres sklep@appliednutrition.pl lub przesłanie stosownej wiadomości pisemnie na adres Applied Nutrition Pl, Kard. Stefana Wyszyńskiego 38, 66-400 Gorzów Wlkp.
    5. W razie uznania przez Klienta nieprawidlowosci, ma on prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. GOOGLE ANALYTICS, OPTIMIZELY I HOTJAR WEB ANALYTICS 
    1. Applied Nutrition Pl  korzysta z usług Google Analytics dostarczanych przez firmę Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), usług HotJar dostarczanych przez firmę Hotjar Ltd (Malta) oraz z usług Optimizely dostarczanych przez firmę Optimizely Inc. (631 Howard Street, Suite 100, San Francisco, CA 94105). Usługi te pomagają Applied Nutrition Pl analizować sposób korzystania ze Sklepu Internetowego.
    2. Google Analytics, HotJar oraz Optimizely wykorzystuje pliki Cookies (ciasteczka) do analizowania sposobu korzystania ze Sklepu Internetowego. Pliki Cookies są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby korzystającej ze Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta osoba korzystająca ze Sklepu Internetowego).
    3. Informacje uzyskane za pomocą plików Cookies są zapisywane na serwerach wykorzystywanych przez Google Inc, HotJar Ltd i Optimizely Inc., w tym na terytorium Stanów Zjednoczonych. W przypadku aktywowania anonimizowania adresu IP podczas korzystania ze Sklepu Internetowego adres IP zostanie skrócony jeszcze w państwach członkowskich Unii Europejskiej lub innych będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Jedynie w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie przekazany do Stanów Zjednoczonych i tam skrócony.
    4. Na zlecenie Applied Nutrition Pl Google Inc., HotJar Ltd I Optimizely Inc. będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania ze Sklepu Internetowego przez Użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach oraz świadczenia innych usług związanych z korzystaniem ze Sklepu Internetowego.
    5. Gromadzone dane przetwarzane są w ramach powyższych usług w sposób zanonimizowany (są to tzw. dane eksploatacyjne, które uniemożliwiają identyfikację osoby). Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby korzystające ze Sklepu Internetowego.
    6. Standardowo większość przeglądarek internetowych oraz urządzeń dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej lub własnego urządzenia. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego.
    7. Ustawienia przeglądarki internetowej lub urządzenia w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej lub urządzenia. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej lub urządzenia w zakresie plików Cookies.
    8. HotJar może rejestrować kliknięcia myszką, ruchy myszką, aktywność przewijania oraz wprowadzane informacje, które nie są danymi osobowymi.
    9. Możliwe jest także ogólne uniemożliwienie przekazywania danych z urządzenia Użytkownika do Google Analytics, HotJar Ltd i Optimizely z wykorzystaniem plików Cookies (włącznie z przekazywaniem adresu IP) poprzez pobranie dostępnej pod następującym adresem wtyczki do przeglądarki dostarczanej przez Google Inc, HotJar Ltd i Optimizely Inc. I jej zainstalowanie: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl , https://www.hotjar.com/contact i http://www.optimizely.com/opt_out.
    10. Szczegółowe informacje o zasadach na jakich działają powyższe usługi, w tym o zasadach zbierania i przetwarzania danych dostępne są tutaj: www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/.
  7. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    1. Sklep Internetowy może zawierać odnośniki do innych stron internetowych np.www.informed-sport.com. Applied Nutrition Pl namawia by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko niniejszego Sklepu Internetowego.
    2. Applied Nutrition Pl stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
    3.  Applied Nutrition Plodpowiednio udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:
      1. Zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem.
      2. Dostęp do Konta jedynie po podaniu indywidualnego loginu i hasła.
      3. Certyfikat SSL.
    4. Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki Prywatności mogą być przez Państwa zadane pod adresem: sklep@appliednutrition.pl 
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel